Rockets breken eigen record voor single-game 3-pointers

De 3-point-aanval van de Houston Rockets ging zondag door in een overwinning van 149-113 op de Suns terwijl ze 27 schoten van verder boorden de boog om hun eigen NBA-single-game record te breken.

Het kwam slechts vijf dagen nadat ze het gelijk hadden, aanvankelijk tegen de Los Angeles Lakers in januari, met 26 tegen de Sacramento Kings. Ze hebben nu de drie beste prestaties voor één spel en vier van de tien.

24 – Rockets vs. Pelicans, 2016

Gary Clark evenaarde het record met iets meer dan drie minuten te spelen en Houston miste de volgende vier voordat Austin Rivers het brak met 1:09 over. Hij hurkte een beetje en wees naar de Phoenix-bank na het maken terwijl fans brulden: “Threeeeeeee!”

“Er was geen keus,” Rivers doodde zich. “De bal kwam naar me toe.”

Hij zei dat hij niet besefte dat ze het record bijna zouden breken, totdat hij de menigte tegen hen hoorde schreeuwen dat ze meer drieën moesten nemen.

“Ik denk dat het het vooral tegen het einde interessant maakte”, zei Rivers. Het zorgde ervoor dat jongens voor iets anders speelden. Als je zon 35, 40 punten hoger bent, zijn dat veel punten. ”

Harden, die 13 rebounds en negen assists had, scoorde 16 punten in het derde kwartaal, met een maximum van 3 punten. vóór de zoemer die Houston een voorsprong van 40 punten opleverde tijdens het vierde kwartaal. Harden maakte het schot en hield een paar seconden vol voordat hij naar de bank liep – waar hij de rest van de nacht zou blijven met het spel goed in de hand.

Het was de tweede wedstrijd op rij. waarin Harden het hele vierde kwartaal uitzit en de topscorer van de competitie, die gemiddeld bijna 37 minuten per wedstrijd speelt, wat broodnodige rust geeft naarmate de play-offs naderen.

Informatie van The Associated Press werd hierbij gebruikt. rapport.