2020 F1-kalender

De 2020 F1-kalender was oorspronkelijk gepland om een recordaantal van 22 races te bevatten. Het uitbreken van de Covid-19-pandemie veroorzaakte echter een uitgebreide verstoring van de plannen van de serie. Veel races zijn geannuleerd, andere verplaatst en er zijn een aantal nieuwe evenementen toegevoegd om de verloren races goed te maken.

De Chinese Grand Prix in april was de eerste race te annuleren, weken voor de geplande start van het kampioenschap. De tests in het voorseizoen gingen door en de teams vertrokken naar Melbourne voor de openingsrace van het jaar, maar de Australische Grand Prix werd afgeblazen op de dag dat de training zou beginnen.

Dit leidde tot een golf van verdere afgelastingen naarmate de schaalgrootte van de pandemie werd duidelijk. De races in Bahrein en Vietnam werden uitgesteld. De Nederlandse, Spaanse en Monaco Grands Prix volgden snel, en Azerbeidzjan, Canada en Frankrijk stopten allemaal hun races in de komende weken.

Op 27 april kondigde de Formule 1 aan dat het van plan was om de Oostenrijkse Grand Prix te halen, die was oorspronkelijk gepland als de 11e ronde van het kampioenschap, de nieuwe seizoensopener. Het en de daaropvolgende races zouden echter achter gesloten deuren worden gehouden zonder fans.

Begin juni bevestigde de F1 plannen om het seizoen de volgende maand te beginnen met acht races in Europa. Deze omvatten double-header-rondes in Oostenrijk en Groot-Brittannië. Andere evenementen in Azerbeidzjan, Singapore en Japan werden later van de kalender geschrapt.

Nadat de seizoensopeningsrace in Oostenrijk had plaatsgevonden, werden nog twee evenementen aangekondigd. De eerste was een nieuwe race op het Mugello-circuit in Italië, terwijl de oorspronkelijk geplande Russische ronde voor september ook werd bevestigd. Dit werd gevolgd door de toevoeging van nog drie races in Europa, samen met de annulering van alle vier de races in Amerika.

Latere races kunnen ook worden verzet en sommige uitgestelde races worden op latere data gehouden. F1 heeft het exacte plan nog niet bevestigd.

De 22 evenementen die oorspronkelijk gepland waren voor het 2020 F1-seizoen onder meer de nieuwe Grand Prix van Vietnam, die in april op een stratencircuit in Hanoi wordt gehouden, en de Grand Prix van Nederland, die na 35 jaar afwezigheid terugkeert naar het schema. Beiden behoorden tot de groep races die begin van het jaar werd uitgesteld.

Voeg de 2020 kalender om uw apparaat

De starttijden voor de 2020 plus de kwalificatie races en trainingen zijn toegevoegd aan de F1-kalender racefans. U kunt hen en Import zoeken en daar een voorkeur Calendar via deze link:

• F1 kalender door racefans

Testing Data

Six dagen van de pre-season tests werden Ahead Held van de start van het 2020 kampioenschap, de vermindering van de acht, die werden gehouden in 2019:

• 19-21 februari: Circuit de Catalunya, Spanje
  • 26-28 februari: Circuit de Catalunya, Spanje

Verder in het seizoen en post-season tests Data zijn nog niet bevestigd

Differences. tussen 2020 en 2019

Zandvoort zal terugkeren uit de 2020-F1 kalender

het grootste deel van het resultaat van Zandvoort en nieuwe contracten van Hanoi, het origineel was te wijten taakplanner 22 races, waarvan de meest zou ooit gehouden in een enkel seizoen. Het enige evenement niet behouden van het vorige jaar was de Grand Prix van Duitsland op de Hockenheimring Wanneer de 2022 wedstrijdschema voor het eerst werd bevestigd.

Ontvang het laatste nieuws van volgend jaar de F1 kalender

Blijf -to-date met bevestigd welke races op de 2020 F1 kalender door het volgen van racefans uit de sociale media: