Ekstra omganger

ProfessionalEdit

Det er ni reguleringsinnganger i et profesjonelt baseballkamp.

Minor League BaseballEdit

The record for de fleste omgangene som noensinne er spilt i et enkelt profesjonelt spill er 33 som skjedde i 1981 i et Minor League Baseball-spill mellom Pawtucket Red Sox og Rochester Red Wings, Triple-A-tilknyttede selskaper av henholdsvis Boston Red Sox og Baltimore Orioles. Hvert lag hadde en fremtidig Hall of Famer på listen: Wade Boggs for Pawtucket og Cal Ripken Jr. for Rochester.

Major League BaseballEdit

Det lengste spillet av innings i Major League Baseball var 1–1 uavgjort i National League mellom Boston Braves og Brooklyn Robins på 26 omganger, på Braves Field i Boston 1. mai 1920. Det hadde blitt for mørkt til å se ballen (feltene hadde ikke lys ennå og solen gikk ned), og spillet ble ansett som uavgjort. De 26 omgangene ble spilt raskt etter moderne standarder på 3 timer og 50 minutter. Som skikken ble den første banen kastet klokken 15:00; hjemmelaget dommer Barry McCormick kalte spillet da lys begynte å dukke opp i vinduene på bygninger over Charles River, like før kl. 19.00

Det lengste American League-spillet, og bundet til den lengste major league-kampen av omganger som endte med at ett lag vant, var 7–6 seier av Chicago White Sox over Milwaukee Brewers på 25 omganger, på Comiskey Park i Chicago i 1984. Spillet begynte kl 19:30. 8. mai 1984, og etter å ha scoret tidlig løp scoret begge lag to ganger i den 8. omgangen; men kampen ble suspendert etter 17 omganger med stillingen jevnlig 3–3 på grunn av en liga-portforbudsregel som forbød en omgang fra begynnelsen etter kl. 12:59 Kampen ble videreført kvelden etter, 9. mai 1984, og begge lag scoret tre ganger i 21. omgang for å gjøre poengsummen 6–6; endelig, i bunnen av den 25., slo White Sox «Harold Baines en hjemmeløp for å avslutte konkurransen. Tom Seaver var den vinnende muggen i lettelse. En regelmessig planlagt kamp fulgte, noe som betyr at begge kveldene ble spilt 17 omganger; Seaver startet og vant også den andre kampen 5–4. Den offisielle tiden for hele 25-inning-kampen var 8 timer, 6 minutter, også en stor ligarekord.

11. september 1974, St. Louis Cardinals vant en maratonnattkamp mot New York Mets, etter 7 timer 4 minutter og 25 omganger; denne, den lengste National League-konkurransen, er også bundet for det lengste spillet som spilles til en avgjørelse i større ligahistorie. To Mets-feil førte til at Cardinals ”vant løp, og startet med et villfarende avkastningskast som tillot Bake McBride å rase hele veien fra første stund. St. Louis vant, 4–3. Mets gikk til tallerkenen 103 ganger, en rekord i et større seriekamp; Kortene var ikke langt etter med 99 plateopptredener. Alt i alt ble det registrert 175 offisielle at-flaggermus, med 45-løpere strandet. Bare tusen fans var fremdeles på Shea Stadium da kampen endte klokka 03:13 12. september. I motsetning til American League hadde National League ingen portforbud. Dette var det lengste spillet som ble spilt til en avgjørelse uten suspensjon.

15. april 1968 beseiret Houston Astros Mets 1–0 i et 24-inning-spill på Houston Astrodome. Den 6-timers, 6-minutters konkurransen, som endte med at Astros «Bob Aspromonte slo en grunnlegger gjennom beina på Mets shortstop Al Weis i bunnen av den 24., er fortsatt det lengste shutout-spillet i større ligahistorie. Det hadde også mest poengløse omganger (23) i en større ligakamp.

Den lengste amerikanske ligakampen som endte uavgjort, var en 24-omgangskonkurranse mellom Detroit Tigers og Philadelphia Athletics 21. juli 1945. The lagene var uavgjort 1–1 da spillet ble kalt på grunn av mørke på Shibe Park, Tigers ”Les Mueller hadde kastet rekord 19 2⁄3 omganger. å gi opp et løp, før de ble tatt ut i den 20. omgangen.

Det lengste spillet som endte på et poengløst slips var en National League-konkurranse mellom Cincinnati Reds og Brooklyn Dodgers 11. september 1946. Lagene gikk 19 omganger før mørket falt på Brooklyn Ebbets Field, og tvang spillet til å bli kalt på grunn av mørke. I American League ble det lengste 0–0 spillet spilt mellom Washington Senators og Detroit Tigers 16. juli 1909. Spillet ble kalt etter 18 omganger på grunn av mørke på Bennett Park i Detroit. Den lengste poengløse perioden i et fullført spill kom i kampen 15. april 1968 mellom Astros og Mets som forble poengløs etter 23 omganger.

Washington Senators ble det første laget i Major League-historien som spilte flere kamper på minst 20 omganger i løpet av en sesong da de beseiret Minnesota Twins 9–7 på 20 omganger 9. august 1967, etter å ha vunnet en 22-inning kamp over Chicago White Sox 12. juni det året.Denne bragden ble senere oppnådd av 1971 Oakland Athletics som hadde kamper på 21 og 20 omganger og Los Angeles Dodgers i 1989 som spilte to 22-inning-konkurranser.

Den lengste dobbelthodet i Major League-historien var i mai 31. 1964. San Francisco Giants slo New York Mets 5–3 på ni omganger i dagens første kamp på Shea Stadium, og vant deretter nattdekselet 8–6 etter 23 omganger. De to kampene varte til sammen ni timer , 52 minutter. The Mets «Ed Kranepool spilte i alle 32 omgangene i de to kampene; Kranepool hadde blitt innkalt til laget den dagen etter å ha spilt i begge kampene med en dobbel header dagen før for sin Triple-A-klubb i Buffalo.

5. april 2012 slo Toronto Blue Jays Cleveland Indians 7–4 på 16 omganger. Den fem-timers, 14-minutters kampen var den lengste åpningsdagskampen i Major League-historien.

8. juni 2013 slo Toronto Blue Jays Texas Rangers 4–3 på 18 omganger mens Miami Marlins slo New York Mets 2–1 på 20 omganger. Dette var andre gang i Major League-historien at to kamper på 18 omganger eller mer ble spilt på samme dag; den første var 15. august 2006.

21. september 2013, like over klokken 02.00, beseiret Tampa Bay Rays Baltimore Orioles 5–4 i 18 omganger i et spill som hadde startet klokka 7 : 22.00 kvelden før.

I 2013 satte Arizona Diamondbacks en major league-rekord ved å spille 77 ekstraomganger. Dette slo rekorden på 76 ekstra omganger spilt av Minnesota Twins i 1969.

10. august 2014 klokka 12:39 slo Los Angeles Angels of Anaheim Boston Red Sox 5–4 i 19 omganger i et spill som hadde startet klokka 18 natten før. Albert Pujols «walk-off homer ble raskt gjennomgått, etter Boston forespørsel, men samtalen ble bekreftet. Samme dag beseiret Toronto Blue Jays Detroit Tigers 6–5 i en 19-inning-kamp, begge lagene brukte alle sine tilgjengelige benkereserver så vel som hele deres tilgjengelige bullpen, Toronto brukte til og med startkande Marcus Stroman som en klype. løper på et tidspunkt. Tigers startende Rick Porcello vil bli kreditert tapet etter å ha kommet inn i kampen i den 18. omgangen. Toronto-reliever Chad Jenkins ville vinne etter å ha kastet 6 innings lettelser (en uvanlig lang utflukt for en reliever) med José Bautista som traff en walk-off singel for å score Munenori Kawasaki for å vinne kampen. Toronto starter R.A. Dickey hadde begynt å varme seg opp i bullpen på toppen av det 19. og kan ha kommet på lettelse hadde spillet gått til 20 omganger.

11. april 2015 beseiret Boston Red Sox New York Yankees 6–5 på 19 omganger på Yankee Stadium. Spillet startet klokken 19.05. 10. april og avsluttet 02:13 etter 6 timer og 49 minutters spill. Spillets lengde førte til en Twitter-vits under spillet av Yankees «mediepersonlighet Mark Feinsand klokka 11.10 den 11. angående Mark Teixeira» bursdag: Mark Teixeira var 34 da dette spillet startet. Han er nå 35. #TrueStory.

28. mai 2017 beseiret Tampa Bay Rays Minnesota Twins 8–6, i en 15-inning, 6-timers og 26-minutters kamp Begge lagene hadde til sammen 115 slag, 33 treff og 21 streik.

I 2020 la MLB til en midlertidig regel om at ekstraomganger begynner med en løper på andrebase. 24. juli 2020, The Oakland Friidrett beseiret Los Angeles Angels 7–3 i det første ekstraomgangsspillet under denne regelen. På toppen av 10. omgang ble Shohei Ohtani of the Angels plassert på andrebase, og ble kastet ut i en rundtur. av den 10. omgangen, ble Marcus Semien plassert på andrebase, og ville score på en avstikkende grand slam. Denne regelen brukes også i dobbeltspill som slutter uavgjort etter syv omganger.

Bemerkelsesverdig postsesong ekstra- inning gamesEdit

I oktober 1999 ble Grand Single-spillet 5 av NLCS i 1999 vunnet da Bases lastet i bunnen av den 15. omgangen Robin Ventura fra New York Mets som hadde slått 2 Grand Slams på ettspillet tidligere på året i samme spill traff det som så ut til å være et annet da ballen gikk over veggen. Hans andre Mets-lagkamerater lot ham ikke komme til andrebase. Så i henhold til reglene er det bare ett løp som fikk score, noe som gjorde det til 4-3-seier over Atlanta Braves.

Denne delen trenger flere sitater for verifisering. Hjelp oss med å forbedre denne artikkelen ved å legge til siteringer i pålitelige kilder. Uansett materiale kan bli utfordret og fjernet.
Finn kilder: «Ekstra omganger» – nyheter · aviser · bøker · lærde · JSTOR (oktober 2018) (Lær hvordan og når du skal fjerne denne malmeldingen)

Det lengste postseason-spillet etter innings i MLB-historien er 18 innings, noe som har skjedd tre ganger. Den første 18-inning-konkurransen ble spilt mellom Atlanta Braves og Houston Astros 9. oktober 2005. I kamp 4 i en National League Division Series i Houston tok Braves (som fulgte serien 2–1 og møtte eliminering) 6–1 ledelse inn i 8. omgang.En grand slam av Lance Berkman i bunnen av 8. brakte poenget til 6–5, og med to outs i bunnen av den 9., homet Brad Ausmus for å knytte spillet og sende det til ekstra omganger. Resultatet var fastlåst klokka 6–6 til den 18. da Astros «Chris Burke (som kom inn i kampen i 9. omgang som en nøkkelløper) traff hjemmeløpet til venstre for å vinne det, og sendte Houston til NLCS Roger Clemens, som ble brakt inn til klype hit på den 15. og kastet de tre siste omgangene i lettelse, ble kreditert som den vinnende kannen i den 5-timers, 50-minutters konkurransen. Adam LaRoche og Tim Hudson spilte i begge de to første 18-inningskampene. Denne som Atlanta Braves og den andre som motstridende sider av hverandre med Hudson pitching i begge kamper som det besøkende lagets startkanne. Det er den lengste vinneren i et potensielt clinching-spill i baseballhistorien.

Det andre 18-inning-spillet var Game 2 i 2014 National League Division Series, med de besøkende San Francisco Giants som vant 2–1 over Washington Nationals. Spillet avsluttet like etter midnatt 5. oktober 2014 og varte i 6 timer og 23 minutter. The Nationals hadde ledet 1–0 med to ute i den niende omgangen, med startende Jordan Zimmermann en utenfor en fullstendig shutout. Etter en beslutning av manager Matt Williams om å fjerne Zimmermann med to ut etter at han gikk Joe Panik, ga Washington nærmere Drew Storen en singel til Giants-fangeren Buster Posey og en RBI-dobbel til Pablo Sandoval, og scoret Panik for å knytte kampen 1–1. Posey ble kastet ut på tallerkenen og prøvde å score det andre San Francisco-løpet på Sandovals dobbel. Etter at Sergio Romo trakk seg tilbake fra Nationals i orden i bunnen, gikk spillet inn i ekstra omganger. Det ble ikke noe mer poeng før Giants første baseman Brandon Belt ledet toppen av den 18. omgangen med hjemmeløp. Hunter Strickland, en innkalling i september, registrerte redningen. Av de tre 18 omgangskampene er dette den eneste som går hele 18 omganger.

Det tredje og siste 18-inning-spillet var Game 3 i World Series 2018. Det ble spilt 26. oktober 2018 mellom Boston Red Sox og Los Angeles Dodgers på Dodger Stadium. Dodgers tok en 1–0 ledelse i 3. omgang da Joc Pederson homer av Boston-starteren Rick Porcello. Red Sox bundet spillet på toppen av det åttende da Jackie Bradley Jr. slo et solo-hjemmeløp av Dodgers nærmere Kenley Jansen. Spillet forble fastlåst kl. 1 til 13. omgang da Brock Holt scoret på en kastfeil av Dodgers reliever Scott Alexander. Dodgers bundet det deretter igjen til 2 i bunnen av omgangen, da Max Muncy scoret på en kastfeil av Red Sox andre baseman Ian Kinsler (som hadde kommet inn i kampen i 10. omgang som en klype løper). Stillingen forble 2–2 helt til bunnen av det 18. da Muncy (som hadde gått glipp av en hjemmeløp i den 15. omgangen med bare tommer) traff en walk-off solo hjemmeløp av Red Sox-muggen Nathan Eovaldi (som var i sin 7. omgang av lettelse). Den vinnende muggen for Dodgers var Alex Wood. Med en varighet på 7 timer og 20 minutter var dette også det lengste etter-sesongkampen i tid i MLB-historien.

1986 National League Championship Series var kjent for sine to klimatiske ekstraomgangskamper. Etter at Houston Astros og New York Mets delte de første fire kampene i serien, vant Mets Game 5 på 12 omganger og Game 6 på 16 omganger for å hevde vimpel.

1986 American League Championship Series mellom Boston Red Sox og California Angels inneholdt et dramatisk spill der Angels ledet 3 kamper til 1 og ledet 5–4 i spill 5, en streik unna den første vimpel i franchisehistorien, bare for Red Sox «s Dave Henderson slo et to-løp hjemmeløp av Angels nærmere Donnie Moore i toppen av den niende omgangen for å gi Red Sox ledelsen. Englene bundet den i bunnen, men på toppen av den 11. slo Hendersons offer av Moore viste seg å være vinnermargin og englene tapte kampen. Serien kom tilbake til Boston, og englene ble sammenlagt 18–5 i kamp 6 og 7 for å miste vimpel.

Kamp 6 i 1986 World Series mellom New York Mets og Boston Red Sox gikk inn i ekstraomganger også. Red Sox scoret to løp på toppen av den 10. omgangen for å ta en 5–3 ledelse og fikk deretter to raske outs uten noen på basen i bunnen av den 10.. Med Red Sox som var borte fra sitt første verdensmesterskap på 68 år, ga avlaster Calvin Schiraldi opp tre strake singler for å kutte ledelsen til ett løp med løpere på første og tredje. Red Sox-manager John McNamara erstattet Schiraldi med Bob Stanley, som deretter kastet en to-streeks vill tonehøyde til Mookie Wilson for å la bindingsløpet score og flytte den andre løperen til andrebase.Den ville banen var spesielt bemerkelsesverdig ved at den fullstendig snudde bordene på Red Sox fra det de hadde gjort mens de møtte Angels uker tidligere, ettersom de selv nå hadde blåst en situasjon der de var en streik unna å vinne serien. Wilson slo deretter en bakkekule til første base som rullet gjennom beina til første baseman Bill Buckner for å tillate at vinnerkjøringen scoret fra andre base, og sendte serien til et spill 7 der Mets fullførte opprøret. Hadde Buckner ikke begått denne feilen, ville spillet enten vært bundet med løpere på første og tredje for neste batter (hvis Wilson var trygg) eller hadde gått til en 11. omgang (hvis Wilson hadde vært ute).

1980 National League Championship Series, spilt mellom Houston Astros og Philadelphia Phillies, hadde fire av sine fem kamper til ekstraomganger. Astros vant spill 2 og 3 på henholdsvis 10 og 11 omganger, mens Phillies tok spill 4 og 5 på 10 omganger hver.

Spill 6 i 2011 World Series påkaller ekko fra 1986. I bunnen av den 9. omgangen var Texas Rangers en streik unna å vinne sin første World Series da David Freese slo en to-løps trippel for å knytte kampen 7–7 og sende spillet til ekstraomganger. På den 10. slo Josh Hamilton et to-løp hjemmeløp for å gi Rangers 9–7 ledelse, men kardinalene svarte med to løp for å utjevne kampen igjen på 9. Kampen endte i 11. omgang da Freese ledet av med en walk-off solo hjemmeløp. Akkurat som Mets gjorde i 1986, vant Cardinals Game 7 og mesterskapet.

2012 American League Division Series mellom Baltimore Orioles og New York Yankees hadde rygg mot rygg ekstra- omgangsspill, går henholdsvis 12 og 13 omganger. Yankees vant Game 3 på et hjemmelaget løp av Raúl Ibañez og Orioles returnerte favør neste natt ved å vinne Game 4.

I 1995 American League Division Series kjempet Seattle Mariners og Yankees i kamp 2 på 15 omganger. Yankees vant kampen på en to-run hjemmelagd av Jim Leyritz, og satte rekorden for den lengste kampen i MLB-postsesongens historie etter tid frem til 2005. I Game 5 vant Mariners spillet og serien i 11 omganger på Edgar Martínez berømte dobbel som scoret Ken Griffey Jr. Fram til 2011 var dette det eneste LDS-spillet 5 i begge ligaene som gikk inn i ekstraomganger.

2014 American League Wild Card Game inneholdt den første ekstra- inningskamp i sitt tredje år etter postseason-eksistens, ble vunnet av Kansas City Royals over Oakland Athletics i 12 omganger.

Den lengste kamp 7 i postseason-historien var under World Series 1924 hvor Washington Senators slo New York Giants 4–3 på 12 omganger for å hevde tittelen.

Det lengste «vinneren tar alt» -spillet (definert som det siste spillet i en postsesong-serie, der det vinnende laget hevder tittelen eller går videre til neste runde mens taperen blir eliminert fra postsesongen) i MLB postseason-historien er 2018 National League Wild-Card Game, vunnet av Colorado Rockies over Chicago Cubs 2–1 på 13 omganger.

All-Star GameEdit

Det lengste All-Star Game av Major League av tiden ble spilt 15. juli 2008 på Yankee Stadium, med American League som vant 4–3 på 15 omganger etter fire timer, 50 minutter. Michael Young traff avgangsofferet for å vinne den. Dette var første gang i All-Star-spillhistorikken at AL vant et All-Star Game i ekstraomganger. De forrige ni gangene gikk National League 8–0–1 i ekstraomgangskamper.

Stjernekampen 11. juli 1967 på Anaheim Stadium varte også i 15 omganger, men var betydelig kortere av forløpt tid. All-Star-spillet 9. juli 2002 på Miller Park ble kontroversielt erklært 7–7 uavgjort etter 11 omganger, da begge lag gikk tom for tilgjengelige kasser.

World SeriesEdit

Gjennom historien til World Series har 63 kamper gått til ekstraomganger og satt følgende omgangsrelaterte rekorder.

• De fleste ekstraomgangene som ble spilt i et World Series-spill: 9 (2018, kamp 3) ). Videre var spill 3 det lengste World Series-spillet som ble spilt i forhold til forløpt tid.
  • De fleste ekstraomgangene ble spilt i løpet av en World Series: 9 (2018). Denne rekorden, skilt fra det ovennevnte, ble også satt av det store antallet ekstraomganger i 2018s spill 3 alene, og overskred forrige rekord 8 ekstraomganger innlogget i spill 1 og 5 i 2015-serien.
  • De fleste omgangene som ble spilt i løpet av en verdensserie: 75 (1912). 1912 var en av syv historisk uvanlige serier: fire (1903, 1919, 1920, 1921) var best av ni konkurranser, og tre (1907, 1912 , 1922) var best-of-syv konkurranser som hver hadde ett uavgjort spill hver. I 1912-serien ble kamp 2 avsluttet som et 11-innings-uavgjort, og det serieavgjørende spillet 8 gikk for 10 omganger, og polstret serien «totalt omgang teller til 75.
  • De fleste omgangene ble spilt i løpet av en standard World Series: 69 (1924, 1991).»Standard» betegner de beste av syv seriene som ikke hadde noen uavgjort, unntatt de syv seriene ovenfor. 1924s spill 1 og 7 gikk hver for 12 omganger, mens 1991s spill 3, 6 og 7 gikk for henholdsvis 12, 11 og 10 omganger.
  • De fleste spill som går til ekstraomganger, spilt i løpet av en World Series: 3 (1991). Ingen andre serier har hatt mer enn to kamper som går til ekstraomganger.

Japan SeriesEdit

6. november 2010 ble rekorden for det lengste Japan Series-spillet satt i Game 6. Chiba Lotte Marines og Chunichi Dragons spilte 15 omganger totalt 5 timer og 43 minutter. Kampen endte med en 2–2 uavgjort som førte til et spill 7 der marinesoldatene vant spillet og mesterskapet. Siden 2018 er grensen 12 omganger for de første 7 kampene, men ingen grenser etterpå.

Taiwan SeriesEdit

Det lengste spillet i Taiwan Series historie fant sted i Game 6 på 24. oktober 2009. Brother Elephants beseiret Uni-President 7-Eleven Lions 5 til 4 og bundet serien 3–3 etter 17 omganger som utgjorde totalt 6 timer og 14 minutter. Lions tok til slutt tittelen etter å ha beseiret Elefantene 5 til 2 i Game 7.

College baseballEdit

Det lengste college baseballkampen ble spilt mellom Texas og Boston College 30. mai 2009 i et regionalt NCAA Division I Baseball Championship turneringsspill i Austin , Texas. Texas vant kampen, 3–2, på 25 omganger da det besøkende laget under NCAA-turneringsreglene om hjemmelagserklæringen under en turnering. Kampen varte i syv timer og tre minutter. Tre år senere passerte nok et NCAA-turneringsspill. 20-omgangen da Kent State beseiret Kentucky, 7–6, på 21 omganger i en åpningsrunde på Gary Regionalt i Gary, Indiana.