15k: Mitä odottaa tälle matkalle

Useimmat juoksijat aloittavat kilpajuoksulla 5ks. Jotkut saavat myös muutaman 10 000 kilpailun vyönsä alle ennen kuin asettavat suuremman tavoitteen, kuten puoli- tai koko maratonin juoksemisen. Nämä etäisyydet ovat merkittäviä saavutuksia, ja juoksija ansaitsee kaiken kiitoksen niiden suorittamisesta. Mutta juoksija ei ehkä ole vielä valmis tarkistamaan näitä matkoja ämpärien luettelosta. Vaikka nämä ovat suuria tavoitteita, on onnellinen keskitaso, usein unohdettu 15 000 kilpailusta.

Kilpailujen ”keskisisko”, 15 000 on – tietysti – pidempi kuin lyhyemmät matkatapahtumat, kuten 5 000 kiloa, mutta puolimaratonin mittarilukema, 9,3 mailia, on hieno askelkivi niille, jotka haluavat pian suorittaa ensimmäisen puoliskonsa.

Tässä voit odottaa tämän matkan juoksemista.

Kuva: Quino Al on Unsplash.

Kenen pitäisi ajaa 15k?

15k on täydellinen niille, jotka voivat tällä hetkellä juosta 5 mailia mukavasti. Se on seuraava askel, kun olet suorittanut 10 kt ja etsinyt seuraavaa haastetta. on ehdottomasti vaikeampi kuin 10 000 kiloa, koska juoksija tarvitsee enemmän kestävyyttä ja kestävyyttä jatkaakseen juoksemista vielä kolmen mailin verran.

Se on myös ihanteellinen niille, jotka haluavat työskennellä pitkään. Juoksijat eivät tarvitse 10k ennen kuin yrität 15k. Se auttaa henkisesti, koska juoksija tietää pystyvänsä ainakin saavuttamaan 6.2. Jos henkilö voi juosta 3 mailia, hän voi suorittaa 15 kt. Eli jos he harjoittavat kunnolla.

Harjoittelu

Tarjolla on vähemmän 15k kilpailuja verrattuna muihin matkoihin, kuten 10k tai puolimaraton. Tämän sanottuaan on olemassa muutama suosittu, kuten Allstate Hot Chocolate 15 -sarja, joka kestää kaupungeissa kuten Philadelphia, Chicago, St. Louis, Nashville ja tänä vuonna Brooklyn, New York.

Vaikka on tapahtumia tälle matkalle saatavana, monet juoksijat eivät tiedä miten lähestyä harjoittelua ja itse kilpailua.

15k kilpailu on makea paikka joillekin juoksijoille, koska se on tarpeeksi iso tavoite jahdata, vaikka ei ole valtava hyppää kuin puolimaraton niille, jotka ovat tottuneet lyhyelle matkalle.

Harjoittelu alkaa matalalla mittarilukemalla ja kerääntyy viikoittain ajan myötä. On suositeltavaa treenata jopa 12 viikkoa, jotta voidaan lisätä asteittain pitkällä aikavälillä ja antaa sitten aikaa kaventua ja toipua kilpailupäivänä. Monet suositut harjoittelusuunnitelmat, kuten Hal Higdonin tarjoamat, ovat 10 viikkoa aloitteleville ja edistyneemmille juoksijoille.

Harjoittelu koostuu tyypillisesti kahdesta lyhyemmästä keskipitkään matkalta viikossa. koulutus. Harjoituksen tärkein osa on viikoittainen pitkä juoksu, joka voi tuoda toisen sijan jopa 10 mailiin tai vain 8 mailiin. Kokeneempien juoksijoiden tulisi treenata vähintään 8 viikkoa.

Tahti

Mahdollisuudet, että ensimmäistä kertaa 15 kt: n juoksevat pelaajat eivät yritä olla kilpailun paras voittaja. Jos olet, tämä sisältää nopeuden lisäämisen, joten tempoajot ovat tärkeitä sekä jalkojen lihasten vahvistaminen.

Vaikka emme pyrkikään olemaan ensimmäinen henkilö, joka ylittää nauhan, juoksijoina olemme aina haluavat juosta parhaan kilpailumme. Joten mikä sinun 15k-vauhdisi pitäisi olla?

15-juoksun juoksijan vauhti on lähellä 10-mailin kilpailua, mutta koska tämä tapahtuma on myös harvinaisempaa, on parasta käyttää 10-tuntista vauhtia arvioina. Verkossa on kilpailun ennakoivia laskimia, kuten McMillan-laskin, jotka voivat auttaa arvioimaan 15 kt. Tämä on yleensä jopa 20 sekuntia hitaampi mailia kohden kuin juoksijan 10 km: n keskimääräinen vauhti.

Muista, että kenttä (tasainen vs. mäet), sää (tuulinen, sateinen, kuuma ja kostea) ja yleinen kunto on rooli todellisessa kilpailupäivän tahdissa.

Kuva: Victoire Joncheray Unsplash-kansiossa.

Mitä odottaa kilpailupäivä

Kova työ on todella koulutuksessa. Ilmoittaudu juoksusi, ole johdonmukainen ja kirjaudu niille pitkille maileille. Ravista hermoja kilpailupäivänä ja muista pitää hauskaa.

Monet juoksijat ovat todella nopeampia kilpailupäivänä adrenaliininsa ja innostuksensa ansiosta. Muiden juoksijoiden energia on tarttuvaa, ja vain juokseminen muiden rinnalla on itsessään motivaatiota.

Yritä sanoa, että pysyt suunnitellussa tahdissa ja älä aloita liian nopeasti liian nopeasti. Anna ensimmäisen mailin olla melkein melkein ja potkaise se vaihdetta jokaiselle kilpailun merkittävälle kohdalle, kuten silloin, kun olet 5k- ja 10k-merkillä.

Juoksu tälle matkalle tarkoittaa, että sinulla on oikea juokseva polttoaine päällä ovatpa ne sitten urheilupapuja, energiageelejä tai mitä tahansa ravintoa kyseiselle juoksijalle. Harjoittele näiden kanssa ennen kilpailupäivää. Selvitä myös, ovatko vesiasemat kurssilla.Kukaan ei halua jäädä janoiseksi tai vatsavaivoon geelien nauttimisen ansiosta ilman vettä.

Paras tapa valloittaa tämä etäisyys ensimmäistä kertaa on juoksevan kaverin kanssa, koska matkan varrella puhuminen tekee mailia mene nopeasti. Se auttaa myös, että joku on mukana kanssasi ja jatka työntämistä, kun se alkaa vaikeutua. Älä kilpaile ennen kuin sinun on tehtävä se yksin. Hanki uusi soittolista valmiiksi ja keskity. Loppujen lopuksi juoksija teki kaiken kovan työn, joten usko itseesi ja se vie sinut maaliin.

Pitkän matkan juoksemisesta tulee mielipeli. Keho tässä pelipaikassa voi mennä matkan. Nouse pois päästäsi ja nauti vain kilpailuympäristöstä. Kun alkaa väsyä, yritä häiritä mieli tai kerro itsellesi positiivisia mantroja. Toista nämä ja pidä siitä kiinni, vaikka se tarkoittaisi vauhdin hidastamista. Mahdollisuudet ovat muutamassa minuutissa, toinen tuuli osuu ja se kova osa on ohi.

Valitettavasti jotkut 15 tuhannesta kilpailusta eivät jaa mitalia kaikille päättäjille. Mutta palkinto on päättänyt tämän pidemmän matkan – ja sitä tulisi juhlia. Monissa tapahtumissa järjestetään kilpailun jälkeisiä juhlia tai mennään juhlimaan voittoa juoksuryhmän tai perheen kanssa.

Koska näitä kilpailuja on vähän välillä, aseta tavoitteeksi palata kurssille ensi vuonna voittaaksesi aikaa. .